Commodore Szerviz és Restaurátor - Amiga 1200 CF foglalat hátlapi adapter
Commodore Szerviz és Restaurátor


Amiga 1200 CF foglalat hátlapi adapter

bemutatás
Mostanában elég gyakori megoldás, hogy az Amiga 1200-es gépünkbe nem merevlemezt helyezünk el, hanem CF kártyát foglalattal. Ez elég jó megoldás és természetesen kényelmes.

A CF kártyát vagy megvásároljuk előretelepített tartalmakkal, vagy annak tartalmát magunk hozzuk létre. Mindkét megoldás járható, megvannak a maga előnyei és hátrányai. De sok esetben pl. a tartalmak létrehozásakor, akár a fájlok rámásolásakor ezt egy modern PC-vel végezzük. Ebben az esetben, vagy csavarok nélkül használjuk a burkolatot, hogy a CF kártyához könnyen hozzáférjünk, vagy állandóan csavaroznunk kell a gépünk burkolatát.

Mivel nemcsak csavarok fogják a burkolatot, hanem műanyag körmök is, ez utóbbiak hamar meg tudják adni magukat. Nem ritka a csavarok kiszakadása sem a sokszori meghúzás után.

A célnak tökéletesen megfelelő kialakítás a hátlapi CF foglalat adapter. Így a CF kártyánkat (természetesen kikapcsolt állapotban), annyiszor húzzuk ki, ahányszor csak szeretnénk. Így a gépet nem kell állandóan szétszedni. Ez esetben akár több kártyát is használhatunk különböző tartalmakkal, operációsrendszer változatokkal.

Mivel a szalagkábelen van lehetőség mégy egy CF kártyafoglalat elhelyezésére, így akár fixen is használhatunk BOOT kártyát (MASTER) belül, míg a hátsó CF foglalat egy másodlagos (SLAVE) kártya lesz csak. Ezzel a megoldással is könnyen tudunk fájlokat mozgatni PC-ről, a másodlagos kártya segítségével.
Ha a MASTER és SLAVE CF kártyafoglalatok elhelyezésre kerültek, a MASTER CF kártya nélkül gépünk nem fog elindulni (legalábbis hibával leáll).

A rögzítés történhet a csomaggal érkezett kétoldalú ragasztószalaggal (ami meglepően stabil), vagy az előre perforált foglalat és Amiga burkolat lyukába csavart csavarral is. Mindenki eldöntheti, hogy melyik rögzítési módot szeretné használni.

Ami még pozitívum ebben a rendszerben, hogy a hátlapi rögzítő végre nem 3D nyomtatott műanyag, hanem egy fröccsöntött darab.

A CF foglalat hátlapi adaptert, innen vásároljuk ügyfeleink részére: amigakit.amiga.store

Facebook posztot a CF hátlapi foglalatról itt olvashat: CommodoreSzerviz

     Amiga 1200 CF hátlapi foglalat Amiga 1200 CF hátlapi foglalat Amiga 1200 CF hátlapi foglalat
     Amiga 1200 CF hátlapi foglalat Amiga 1200 CF hátlapi foglalat Amiga 1200 CF hátlapi foglalat
     Amiga 1200 CF hátlapi foglalat Amiga 1200 CF hátlapi foglalat Amiga 1200 CF hátlapi foglalat
     Amiga 1200 CF hátlapi foglalat Amiga 1200 CF hátlapi foglalat Amiga 1200 CF hátlapi foglalat


Commodore Szerviz és Restaurátor | Amiga 1200 CF foglalat hátlapi adapter
disztribució
Commodore Szerviz és Restaurátor | Cloanto distribútor
Commodore Szerviz és Restaurátor | Hyperion distribútor